Föräldrarna till valparna

Både Kajsa och Loke är renrasiga lågställda Jack Russel terrier. De är väldigt sällskapliga och följsamma av sig. Ingen av dem är typiskt tuffa terriers utan mer åt det mjuka hållet, funkar bra med de flesta hundar osv. Loke är släthårig och Kajsa är "broken" (mittemellan slät- och strävhårig). De är också mycket friska och sunda, Kajsa har aldrig varit sjuk, inte ens dålig i magen faktiskt, trots att hon äter både det ena och det andra då mat är hennes älsklingshobby. Koppel är egentligen heller aldrig nödvändigt eftersom hon aldrig går från gården eller sticker iväg någonstans på promenad.


"Stora" valpar

Idag har valparna avmaskats för första gången. Alla kan öppna ögonen nu också. Nu börjar det bli dags att snickra en större valphage...


Mys i valplådan,         Hubert                         Iris                          
Molly är en livsnjutare ofta på rygg...

Idag

Alla har börjat öppna ögonen utom Billy och Viggo. Alla ökar stadigt i vikt och mår prima.



Jag kan se!!!

Idag har valparna börjat visa ögonen lite. Kolla in Iris!


Söt, sötare, sötast

Kajsa är fortfarande jätteduktig och sköter puppisarna perfekt. Hon vill gärna ha en liten paus ibland och gå ut på en promenad.


det händer grejer...

Kajsa har nu blivit en riktig supermamma som sköter sina valpar så bra och älskar dem. Valparna växer och växer och växer..

.



Billy, Hubert, Viggo, Iris och Molly

Ny dag


OJ vad de växer! Läget är oförändrat, valparna mår fint och har nu alla ökat ca 150 gr sedan födseln. Bra med tanke på att de vägde ca 200 gr då. Natten var lite rörig då Kajsa inte ville ligga i valplådan så mycket, ville smita iväg och bädda och dona...  men idag är det som vanligt igen. På sista bilden är det tikvalparna Iris o Molly som vilar på maten. Har ni sett att nosarna har börjat ändra färg?

Allt går bra

Kajsa och valpar mår jättebra, alla ökar i vikt bara bra. Kajsa har börjat lämna lådan lite då och då när valparna sover, särskilt när vi fikar och äter och hon är hungrig. Alla valparna har smeknamn nu på mittenbilden är det Viggo överst (med frän teckning på huvudet). Han ligger på Iris som ligger på Molly. Molly har svart huvud och mest fläckar av alla. Hubert är minst och helt vit kropp, han syns vid mammas nos på första bilden. Iris är den matgladaste (och rundaste av alla valpar), hon ligger under Hubert på tredje bilden och synligt längst bak när de diar mamman, hon har som en fjäril nästan på sidan hon har också flera fläckar men de syns inte här. Billy har rätt rund fläck på sidan och syns högst upp på tredje bilden.




bilder från idag

Beskyddarmamman vakar över de små. Det är lugnt och mysigt i valplådan. Alla valparna brås mycket på sin far. Men visst är det så med bebisar också, så att pappan ska vara säker ; )
Alla valparna har ökat i vikt sedan födseln i förrgår, mellan 20-40 gram. De minsta hanarna väger 210 och den största tiken 260 gr.



Fina valpar, jobbigt dygn

Eftersom varken Kajsa eller matte sov dygnet före valpning och knappt dygnet efter valpning är vi trötta. Kajsa har varit helt slut och haft lite lite mjölk. Hon har haft svårt att koppla av och vila med valparna. Nu går det dock bättre och bättre och det verkar som om mjölken rinner till. Det är tystare i valplådan. Det är alltså 3 hanar och två tikar som alla är svartvita några med lite lite brunt på kinderna.



Fem valpar

Fem svartvita blev resultatet, 3 hanar och 2 tikar. Alla verkar må bra och Kajsa är helt slut.

Valpning pågår

Kajsa fick så svaga värkar så efter 4 timmars svagt värkarbete åkte vi till vet.stationen. Hon har fått dropp och kalcium och röntgades, minst 5 ev 6 vappisar är på gång. Det blir troligen kejsarsnitt eftersom hon inte har värkar samt att de låg konstigt. Men då började hon valpa och nu är tre framme, två hanar o en tik, fler är på gång...

Kanske är det nåt på gång...?

Ikväll är Kajsa annorlunda. Vill inte äta och har darrat lite stundvis. Vill ligga nära någon av oss.

I väntans tider

Kajsa är ju jättetjock men verkar ändå rätt glad och nöjd. För mig känns det som det är dags när som helst...?

Magen är tung

Kajsa vill inte gå på promenad längre, nu är det jobbigt att hoppa upp i soffan också.


tjock, tjockare, tjockast

Kajsa fastnar när hon klättrar

Lådan är redo och det blir inte så långa promenader, magen fastnar när man ska klättra i snön. Lite lek med "bajskorven" går ändå bra. Om man har tur kan man känna lite rörelser på magen.

Magen den växer



oj vad den växer för varje dag, ca 2,5 vecka kvar

RSS 2.0